Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

VALEA TRANDAFIRILOR- BULGARIA

09/06/2023 - 10/06/2023

160LEI

🏞️Hai cu noi !!🌹

📌 10 IUNIE 2023
🏞️VALEA TRANDAFIRILOR- BULGARIA 🌹

🇧🇬Bulgaria este cel mai mare producător de ulei de trandafir din lume. Specia din care se poate rafina uleiul se numește Rosa Damascena (adică trandafirul de Damasc) și se presupune că a fost adusă în Bulgaria de un judecător turc stabilit la Kazanlak în secolul 13. Are un parfum unic, dulce și foarte puternic, florile fiind întotdeauna roz. Uleiul se extrage din petale, fiind necesare 1000 de flori pentru a obține un gram de ulei. Pentru producția unui kilogram de ulei pur (attar) sunt necesare peste 5 tone de petale!
🏞️🌹Valea trandafirilor este o regiune din centrul Bulgariei situată în jurul orașului Kazanlak renumită pentru specia rară de trandafir care crește aici folosită la mai multe produse tradiționale inclusiv la uleiul “attar of roses” exportat de bulgari pentru a fi folosit ca esență la fabricarea celor mai renumite parfumuri ale lumii. Trandafirii înfloresc de obicei în a doua parte a lunii mai și sunt culeși până la începutul lui iunie când are loc o mare sărbătoare.
⛪Mănăstirea Șipka cu hramul „Nașterea Mântuitorului” se ridică semeț deasupra satului Șipka, aflat la poalele Munților Stara Planina (Balcani). Mănăstirea a fost construită în memoria soldaților revoluționari ruși și bulgari care au murit în timpul Războiului de Independență Ruso-Turc, din anii 1877-1878.
🛕Distileria Damascena se află în incinta splendidului Complex Etnografic cu același nume din satul Skobelevo de pe raza Districtului Stara Zagora, la 24 Km. de Kazanlâk, într-un cadru natural deosebit de pitoresc. Aici putem vedea „pe viu” cum se produce uleiul esențial prin diferite proceduri foarte interesante. De asemenea aici în Complex mai putem vedea un Rosarium cu sute de soiuri de trandafiri, care mai de care mai colorați și parfumați, un parc, un Muzeu Etnografic, un magazin cu produse cosmetice pe bază de trandafiri și lavandă și un restaurant cu o grădină splendidă, unde multe dintre mese sunt sub bolți de trandafiri cățărători.
🛖🌹Muzeul Trandafirului are o bogată colecție de obiecte, imagini de colecție și documente care dezvăluie istoria cultivării trandafirilor de Damasc în Bulgaria. Un obiect remarcabil în expoziția muzeului este un vas care a fost folosit ultima dată în anul 1947, iar parfumul de trandafir încă se mai păstrează. În mijlocul muzeului există o grădină plină cu trandafiri de diferite culori: roșii, galbeni, albi, roz, portocalii, etc. În această grădină frumoasă se află o reproducere a unui depozit de ulei de trandafiri și a primului laborator de examinare a uleiului de trandafiri, fondat în anul 1907.

🚌Sosire în funcţie de trafic și formalitățile vamale.

💰Tarif:160 LEI
🧒Copiii pana in 10 ani:130 LEI

✅TARIFUL INCLUDE:
-transport autocar clasificat international
-ghid însoțitor atestat pe toată durata excursiei
-ghidaj la obiectivele incluse în program
-toate taxele de drum și poduri

🚫TARIFUL NU INCLUDE:
• Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice:
– Muzeul Trandafirilor: 6 leva
-Distileria Damascena și Parcul Etnografic 10 leva/ persoana.
-Alte cheltuieli personale

⚠️CONDITII DE CALATORIE :
– Carte de identitate valabila!
– Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat. Informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro.
– Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite). Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
– Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie nu prezinta urme de deteriorare a elementelor de siguranta, dar si valabilitatea acestora.
– Autoritatile de frontiera isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.
– Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, cu respectarea vizitarii tuturor obiectivelor din program.

  Details

  Start:
  09/06/2023
  End:
  10/06/2023
  Cost:
  160LEI
  Event Category:

  Organizer

  avichristravel
  Phone
  0764644867
  Email
  avichristravel@gmail.com
  View Organizer Website

  Venue

  BULGARIA
  Bulgaria+ Google Map

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  ×

  AviChrisTravel.ro

  ×