Vom petrece in stil *maramuresean* cu amintiri intr-o poveste de neuitat !
Despre MARAMUREŞ, colţul de ţară din Nord-Vestul României, s-a spus adesea că e un tărâm uitat de vreme, cu biserici de lemn şi obiceiuri de când lumea.
Cei care l-au vizitat deja nu se mai întreabă “de ce Maramureş?”, pentru că amintirile şi poveştile cu care s-au întors acasă vorbesc de la sine. Poate doar cei care nu l-au văzut să mai aibă nevoie de motive.
La Racos -un Vulcan adormit în mijlocul Carpaților,
un lac de smarald,
un perete de coloane de bazalt și
un Castel – toate în același tinut. Aici la Racoș e un peisaj straniu, Lunar.
Vulcanul de la Racos** – Vulcanul adormit de peste 10.000 ani are un diametrul de aproximativ 4oo m , si este un adevărat spectacol al naturii, un loc unic în România. Ne vom bucara de peisajele superbe din Rezervatia Racos din zona Mtilor Persani.
Coloanele de bazalt de la Racos au o vechime de peste un milion si jumatate de ani, iar ele sunt marturia activitatilor vulcanice din zona Muntilor Persani din Carpatii Orientali. Ele sunt rezultatul racirii rapide a lavei vulcanice.Locul este recunoscut și pentru beneficiile energetice, mulți turiști pasionați de astfel de date care ajung aici declarând că se simte, într-adevăr, o diferență de frecvență vibrațională.
Lacul de Smarald. Lacul de o frumusețe aparte , format în cadrul carierelor de bazalt de la Racoș, prin topirii zăpezilor și a precipitațiilor și are o adâncime de 10 metri. Inconjurat de formatiuni de bazalt, lacul prezinta o culoare a apei verde-albastruie, asemanatoare cu a smaraldului, de unde si denumirea acestuia.
Sighișoara sau “Perla Medievală a României” fiind situată în inima Transilvaniei și este printre puținele orașe medievale care există în lume în momentul de față dar și singurul oraș bine păstrat și populat din România cu o imagine aparte.
Cimitirul Vesel este un cimitir faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate. Pe unele cruci există chiar versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanțe umoristice, persoanele respective. Unele cruci sunt pictate pe ambele părți. Pe o parte este plasată o descriere a vieții celui îngropat, iar pe cealaltă — o descriere a motivului morții. Majoritatea crucilor sunt scrise cu greșeli de ortografie și variante arhaice de scriere.
Casa Memorială Stan Ioan Pătraș Casa a aparţinut meşterului Stan Ion Pătraş, renumit pentru crucile sculptate şi pictate în cimitirul din Săpânţa. Interiorul este amenajat în spiritul tradiţiei locale. Sunt expuse zeci de sculpturi în basorelief pictate, specifice creaţiei artistului. În curte se păstrează atelierul său, în care urmaşii îi continuă meşteşugul.
Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței este format din muzeul situat în fosta închisoare politică din Sighetu Marmației. Memorialul are ca scop reconstituirea și păstrarea memoriei rezistenței din România.
Muzeul Satului Maramureşean pe Dealul Doboieş În Muzeul satului maramureșean sunt restaurate şi conservate printre cele mai valoroase monumente de arhitectură populară din România (majoritatea acestora fiind datate cert cu inscripţii gravate sau săpate în lemn pe parcursul secolelor al XVI-lea, XVII-lea, XVIII-lea şi XIX-lea).
La Moara la Niculai din Vadu Izei, pe malul râului Mara, într-un cadru natural spectaculos, vii ca simplu turist si pleci ca un adevarat prieten. Ceea ce cu siguranță vă va uimi este faptul că pe teritoriul gospodăriei veți vedea vâltoarea, cazanele de fiert țuică, piua și moara .
Mănăstirea Bârsana- Mănăstirea„Soborul Sfinţilor celor 12 apostoli” un colț de rai în inima Maramureșului, situată într-un cadru natural de vis, între coline și păduri, o vatră de ortodoxie într-un autentic, „picior de plai, pe-o gură de rai”.
Mocănița de pe Valea Vaserului- cu siguranță, o experiență de neuitat. Una dintre cele mai importante valori culturale şi tehnice ale țării, Mocănița de la Vişeu de Sus este ultima cale ferată forestieră cu abur din lume.
Manastirea Botiza cu hramul “Schimbarea la Faţă” este o sfanta ctitorie in comuna Botiza care gazduieste o icoana facatoare de minuni numita ,,Mangaietoarea”adusa tocmai de la Muntele Athos.
Biserica de lemn Bogdan Vodă
Biserica de lemn din Budești Josani- monument UNESCO.Biserica adăpoștește o impresionantă colecție de valoroase icoane pictate pe lemn datate în sec. XVII-XVIII, unele mai vechi chiar, împreună cu icoane pictate pe sticlă. Deosebit de valoroasă e considerată a fi icoana Sf. Ioan Botezătorul, pictată prin sec. XV, ajunsă aici de la o veche biserică maramureșeană.
Tariful include:
– transport cu autocar clasificat pentru curse nationale si internationale;
– cazare 3 nopti Pensiune 3* in inima Maramuresului in regim demipensiune ( 3-mic dejun si 3- cina);
– Seara maramureșeana cu program folcloric live, muzica de petrecere si bucate alese traditionale,
– foc de tabara pe malul raului si dans,
– ghid de turism- atestat;
Tariful nu include:
– intrarile la obiectivele turistice: bilet tren Mocanita (aproximativ Adulti: 84 Lei / pers; Studenti/Pensionari: 74 lei Student /Pensionar, 56 lei Student (6-16 ani ), biletul la Cimitirul Vesel aproximativ 10 lei , biletul la Muzeul Satului Maramuresan -7 lei/adult, 3lei/pensionar/elev.
Bună seara,
Aveti ofertă si pentru august.
Suntem din Constanta.
Buna ziua!
Avem pentru sfarsitul lunii august https://avichristravel.ro/event/circuit-maramures-4/.
Pentru mai multe detalii 0770147867