Loading Events

« All Events

CIRCUIT BUCOVINA

30 mai - 2 iunie

950LEI
🏞️ Hai Cu Noi!! 🚂
In ținutul ȚĂRII FAGILOR – BUCOVINA
Și ce munți, și ce cărări, și ce legende!
📌 30 Mai – 02 Iunie
4 zile /3 nopți
🚌 PLECAREA din BUFTEA, CHITILA , GARA DE NORD BUCUREȘTI, AFUMAȚI, URZICENI, FOCȘANI, BACĂU.
Mândră este Bucovina, mândră în peisaje care te farmecă și te zguduie sufletește, mândră în obiceiuri și tradiții lăsate cu limbă de moarte din moși strămoși, mândră în oameni cu minte ageră și dulceață în grai și mândră în orașe unul și unul!
Nu o dată s-a spus că ținutul Țării Fagilor este binecuvântat de Dumnezeu. Nici nu s-ar putea altfel, când aici își înalță turlele spre cer un mănunchi de mănăstiri atât de frumoase, ce par pictate pe pânza lăsată de îngeri pe pământ. Că vorbești de Putna sau de Voroneț, că amintești de Sucevița sau de Boroaia, că îți zboară gândul la Moldovița sau la Ciprian Porumbescu sau poate la Sfântul Ioan de la Suceava, legendele Satului Bucovinean, trăirile intense de la Castelul Sturdza , de la Palatul A i. Cuza, aerul curat de la Salina Cacica, și binecuvântarea de la Mrea Nechit , de la Mrea Sf.Mina, toate îți deschid sufletul și te poartă într-o lume în care liniștea e suverană.
📍ZIUA I:
Castelul Sturdza – Miclăușeni . Clădit pe un așezământ moldovenesc cu o istorie de peste 600 de ani, castelul ridicat de George Sturdza la cumpăna veacurilor reprezintă astăzi o adevărată bijuterie arhitectonică de factură neogotică, distingându-se prin blazoanele și stemele ornamentale ce-i împodobesc fațada și turnurile de pază ce străjuiesc parcul.
Muzeul Memorial „Alexandru Ioan Cuza”-Alexandru Ioan Cuza a jucat un rol important în unificarea principatelor Moldovei și Țării Românești într-un singur stat național, ceea ce a dus la formarea României moderne.
Manastirea pe stil vechi Sf. Mina locul sfânt care adăpostește Sfânta Raclă cu părticele din Sfintele Moaște ale Sf. M. Mc. Mina, Sf. Ier. Vasile cel Mare, Sf. Ier. Glicherie Mărturisitorul, Sf. M. Mc. Gheorghe, Sf. Sf. Mc. Haralambie și Sf. Mc. Florian însoțite de Sf. Acoperământ de pe Racla Sf. Mina din Egipt, icoana ”Axioniţa”, o părticică din Lemnul Sf. Cruci a Mântuitorului și părticele ale Sfinților Sf. Mc. Modest și Ermoghen primite de la Ierusalim. Apoi, în anul 2005, s-au primit părticele ale Sf. Ier. Ioan Gură de Aur, Sf. Ier. Ghenadie și Sf. M. Mc. Pantelimon împreună cu icoanele Maicii Domnului.
Cazare Hotel și cina .
📍ZIUA II:
Mic dejun.
MANASTIREA VORONET, ctitoria slăvitului voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt construită în 1488 în numai trei luni şi trei săptămâni (din 26 mai la 14 septembrie). Dar’ povestea sacră a Voroneţului aduce, alături de Marele Ştefan, pe Cuviosul Părinte Daniil, unul din cei mai mari Sfinţi pe care i-a odrăslit pământul Moldovei .Cuviosul Daniil Sihastrul, cel dintâi sfetnic duhovnic şi rugător către Dumnezeu al voievodului Ştefan, este înmormântat în pronaosul bisericii Mănăstirii Voroneţ.
MUZEUL OULUI VAMA -este cea mai mare colecţie de ouă transformată în muzeu, atât din România cât şi de pe întregul mapamond, fiind unic prin modul de organizare şi prin valoarea exponatelor. Muzeul, este întins pe o suprafaţă de 800 metri pătraţi şi reuneşte în colecţie aproximativ 16,000 de ouă, atât din Bucovina, cât şi ouă din alte 82 de ţări are lumii.
MANASTIREA MOLDOVITA Voievodul Petru Rareș, sprijinitor al Bisericii și ctitor de sfinte lăcașuri ca și tatăl său, Ștefan cel Mare și Sfânt, vrând să continue existența Mănăstirii Moldovița, a ales un loc puțin mai la vale față de de vechea biserică de pe timpul lui Alexandru cel Bun și a construit actuala biserică a Moldoviței în anul 1532, închinând-o aceluiași hram „Buna Vestire”
MANASTIREA SUCEVITA   perla a ortodoxiei romanesti, ultima biserica din Bucovina zugravita pe fatade (in anul 1596), monumentul cu cel mai mare numar de imagini religioase din tara, este un “testament al artei vechi moldovenesti”. Se povesteşte, că o femeie de prin partea locului s-a oferit să ajute la ridicarea mănăstirii, cărând cu al ei car tras de bivoli piatra necesară construcţiei, şi că a făcut această corvoadă timp de 30 de ani, fără întrerupere; nu se precizează motivul pentru care femeia îşi impusese o sarcină atât de aspră, ci doar dorinţa de a fi înmormîntată în biserică
MANASTIREA PUTNA – istorie și legendă, prima şi cea mai importantă ctitorie a Voievodului Ştefan cel Mare (1433 – 1504) şi prima instituţie ecleziastică a ţării, care străjuieşte, de peste 500 de secole, ţinutul legendar al Bucovinei.În Camera mormintelor se află mormântul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt (canonizat printr-o hotărâre a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române adoptată la 21 iunie 1992 şi prăznuit în fiecare an la data de 2 iulie – ziua morţii sale).
Cazare Hotel, cina .
📍ZIUA III:
Mic dejun.
SALINA CACICA este deosebită prin vechime, simplitate şi spaţii generoase, pregătite pentru vizitare, dispuse pe mai multe orizonturi.
MUZEUL SATULUI BUCOVINEAN reflectă organizarea și activitatea complexă a satului tradițional, arhitectura vernaculară a gospodăriilor și a construcțiilor comunitare, a instalațiilor tehnnice care ilustrează ocupațiile, meseriile și meșteșugurile zonei, modul de viață al locuitorilor din Bucovina.
MANASTIREA SF. IOAN CEL NOU de la Suceava,” a îndeplinit rolul de reședință mitropolitană a Moldovei (1522-1677), fiind în prezent reședință a arhiepiscopilor Sucevei și Rădăuților (din 1991). Aici se află moaștele Sf. Ioan cel Nou, aduse în anul 1589.
MUZEUL CIPRIAN PORUMBESCU dispus în șase camere ale conacului. Sunt expuse obiecte care au aparținut muzicianului: bagheta de dirijor, pianul și violoncelul.
Cazare Hotel, cină.
📍ZIUA IV:
Mic dejun.
⛪ BISERICA SFINȚILOR PĂRINȚI IOACHIM ȘI ANA din Boroaia- PĂRINTELE ILARION ARGATU este unul dintre marii duhovnici ai vremurilor noastre.
MANASTIREA NECHIT locul sfânt, unde candela nu s-a stins niciodată și adăpostește *peste* *300 DE SFINTE MOAȘTE!* Aici, la început,era un loc de retragere pentru monahii care doreau să-și desăvârșească unirea cu Hristos.
Cu amintiri de neuitat ne vom întoarce la destinațiile noastre de suflet!
🚌Sosire in functie de trafic.
💰TARIF: 950 LEI
Copii pana in 5 ani: 400 lei ( beneficiază de loc în autocar , mese și vor dormi în pat cu 2 adulți);
Copiii cu varsta între 6 ani – 10 ani – 670 lei.
Copii cu vârsta peste 10 ani sau copii insotiti de un singur adult achita pret intreg.
✅ TARIFUL INCLUDE:
– Transport cu autocar clasificat
– Ghid însoțitor din partea agenției.
– cazare la Hotel *** – 3 nopti in regim demipensiune (3 mic dejun si 3 cina)
🚫TARIFUL NU INCULDE :
– Intrarea la obiective
-Alte cheltuieli personale
☎️Detalii si rezervari
0770147867 Agentie- Andreea
0764644867 Marinela
0765402535 Iulian
🔴Avans 30% la inscriere,diferenta cu cel tarziu 15 zile inainte de plecare.
Excursia se achita integral inainte de data plecarii !
Locurile in autocar se ocupa in functie de achitare!
⚠️Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii .
🚫 În cazul în care doriti sa anulati excursia sau nu puteți participa la excursie din motive personale,sumele achitate nu se returneaza si nu pot fi atribuite altor excursii ! Se accepta un inlocuitor( cu 15 zile calendaristice inainte de plecare).
De asemenea, ne rezervam dreptul de a anula excursia, in cazul in care numarul de participanti este insuficient,oferind posibilitatea inscrierii la un alt program similar.
-Ghidul însoțitor poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.
-Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre ghidul insotitor pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu.
-Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si pot suferii modificari

Details

Start:
30 mai
End:
2 iunie
Cost:
950LEI
Event Category:

Organizer

avichristravel
Phone
0764644867
Email
avichristravel@gmail.com
View Organizer Website

Venue

Bucovina
Suceava, Suceava România + Google Map

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

×

AviChrisTravel.ro

×