Litoralul Ardealului

🌞🌞🌞 DESCOPERITI LACURILE NATURALE de la Ocna Sibiului
🌟 Lacurile Ocna Sibiului sunt locul miraculos dintre munti unde gasesti frumusetea marii si minunile terapiei naturale cu sare si namol.
Vrei o vara perfecta? Vino la Lacurile naturale Ocna Sibiului unde te poti bucura de plaja, soare, apa si distractie nelimitata! In plus poti beneficia gratuit de tratamente naturale cu apa sarata si namol.
Pe buna dreptate statiunea este denumita Litoralul Ardealului. Vino sa te convingi cat de minunat este sa ai marea la munte!
Atractia statiunii este reprezentata de cele 12 lacuri functionale. Apa sarata si namolul sunt folosite in tratemente reumatice, neuromotorice si ginecologice.
Complexul Lacurilor Naturale va pune la dispozitie pe langa lacurile sarate si o piscina cu apa sarata pentru copii, piscine cu apa dulce, locuri de joaca pentru copii, filigorii, dusuri cu apa rece si calda, terase, doua parcari supravegheate cu camere video.
La Ocna Sibiului se trateaza cu rezultate deosebite bolile aparatului locomotor, reumatismele degenerative cronice, preartrozele si artrozele, spondilozele, precum si diferite afectiuni ginecologice.
Primele cercetari sistematice ale valentelor curative a lacurilor sarate sunt efectuate în 1820. Dupa aceasta data se amenajeaza treptat statiunea.
CELE MAI IMPORTANTE LACURI…
Lacul fara fund este format pe locul fostei saline Francisc Grube, parasita în 1775 (1.665 m.p., 34 m adancime) – declarat monument al naturii, cu cel mai puternic fenomen de heliotermie.
Lacul Ocniţa are o adâncime maximă de 83m, cu o salinitate de 260 g/l, fiind preferat pentru suprafața sa generoasă de 7494,8mp.
Lacul Avram Iancu (Ocna Pustie) are o adancime maxima de 130m, cu o salinitate de 180—200 g/1. El s-a format pe locul salinei Fodina Maior, abandonata in 1817 – 160m adancime, cel mai adanc lac antroposalin din Romania.
Lacul Randunica (Sf. Ioan) are o adancime de 46.54m, iar mineralizarea apei la suprafata este de 8—9 g/l.
Lacul Brancoveanu are o suprafata de 567.5mp, iar adancimea maxima de 13,6 m. Salinitatea apei la suprafata este de 310 g/l-400g/l, fiind cel mai sarat lac din Ocna Sibiului si printre cele mai sarate din tara. El este format pe locul unei saline parasite în 1699.
Lacul Auster are o suprafață de 254 mp si adancimea maxima de 2,50 m. In cadrul lui s-a format o insula artificiala. Se crede ca are legatura cu lacul Brancoveanu, din care se alimentează cu apa. Lacul Gura Minei, cu suprafata de 969,33mp are adancimea maxima de 27m.
Lacul Balta cu Namol s-a format intr-o excavatie in acoperamantul sarii si are un strat gros de namol cunoscut pentru indicatiile terapeutice.
Lacul Verde (Poporului) are o suprafaţa de 3.000mp, iar adancimea maxima de 3,25m. Salinitatea este de 8—9 g/l.
Lacul Negru are o salinitate de 353, 24 g/l.
Perimetrul de protectie hidrologica al statiunii cuprinde 53 ha, 14 lacuri antroposaline precum si alte lacuri mai mici aparute pe cale naturala. Adancimile mari ale lacurilor se datoreaza exploatarilor de sare tip clopot din antichitate si evul mediu.
La Ocna Sibiului se trateaza cu rezultate deosebite bolile aparatului locomotor, reumatismele degenerative cronice, preartrozele si artrozele, spondilozele, precum si diferite afectiuni ginecologice.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    ×

    AviChrisTravel.ro

    ×