Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

VULCANII NOROIOȘI

02/04/2022

110LEI

  Hai cu noi  ‼️   

📌 *2 Aprilie*  *VULCANII NOROIOȘI* 

 Tarif:110 lei // Copii pana în 10 ani – 90 lei

🌋 *Vulcanii noroioși*,

 🏞️ *Lacul și Barajul Siriu* ,

🕌 *Cetatea Prejmer*, 

⛪ *Biserica Fortificata Prejmer*

 

 

În partea centrală a Subcarpatilor de Curbură, pe teritoriul comunelor Berca și Scorțoasa, natura a înzestrat dealurile buzoiene cu un fenomen aparte, cunoscut sub numele de Vulcanii Noroioși.

Frumusețea acestui peisaj natural este fascinantă, prezența pământurilor fără viață („badland-uri”) și a conurilor vulcanice care aduc la suprafață „lava” rece și neagră este de multe ori asemuită unor locuri de pe alte planete sau corpuri cerești.

Barajul Siriu – al doilea baraj de anrocamente din țară ca mărime, un loc spectaculos care merita vizitat. Pentru construirea Barajul s-a lucrat două decenii și a fost construit după o modalitate inovatoare pentru vremea respectivă. Fără ciment și doar cu pământ, piatră, steril și miez de argilă, iar scopul lor este de a proteja și întări sistemul de rezistență.

În contact cu apa uscată, argila uscată își mărește volumul și devine impermeabila. Barajul a determinat la formarea unui lac de o frumusețe rară, ce îi poartă numele: Siriu.

Cetatea bisericească din Prejmer este unul din dintre cele mai importante monumente istorice medievale din Transilvania. Ridicare bisericii a fost începută de Odinul Cavalerilor Teutoni în anul 1218. 

 Biserica fortificata din Prejmer a fost începută de către cavalerii teutoni tot  în anul 1218, iar după expulzarea lor a fost finalizată de către cistercieni. Planul în formă de cruce greacă a fost modificat în perioada 1512-1515 prin anexarea a două nave laterale inegale şi prin extinderea navei centrale. Deasupra careului este ridicat în 1461 un turn clopotniţă. 

TARIFUL INCLUDE:

• Transport cu autocar clasificat 

• Ghid de turism atestat.

TARIFUL NU INCLUDE:

 Intrările la obiectivele turistice si alte cheltuili personale.

Cetatea Prejmer.

Bilet intrare adult: 15 lei

Bilet intrare elev/student: 7 lei

Atentie! Preturile pentru intrari la obiective sunt estimative si pot suferi schimbari!

NOTA

Locurile in autocar se distribui incepand cu a DOUA bancheta in ordinea achitarii avansului sau integral a pachetului turistic.

Details

Date:
02/04/2022
Cost:
110LEI
Event Category:

Organizer

avichristravel
Phone
0764644867
Email
avichristravel@gmail.com
View Organizer Website

Venue

VULCANII NOROIOSI
VULCANII NOROIOSI, BUZAU + Google Map

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

×

AviChrisTravel.ro

×