Loading Events

« All Events

MARELE TUR AL GRECIEI ! 🇬🇷

30 septembrie - 8 octombrie

505EURO

🪄 MARELE TUR AL GRECIEI ! 🇬🇷
📍 30.sept-8 oct..2024
*PE URMELE MARILOR SFINTII TAMADUITORI DIN GRECIA!*
DeCeNu?… pentru că,
GRECIA- are o istorie bogată, Locuri Sfinte Biblice, Monumente ale Martirilor, Moaştele ale Sfinţilor, Icoane Făcătoare De Minuni, Locuri Unde Trăiesc Mari Duhovnici, Biserici Şi Mănăstiri Importante
Grecia, leagănul culturii europene, locul unde s-a născut democraţia, filosofia şi arta clasică.

📍 9 zile /7 nopti cazare Hotel 3** si 4*
4 Insule: Evia-Eghina-Corfu-Kefalonia-Marele Meteor- CANALUL CORINT

ÎMBARCARE : BUFTEA , CHITILA, BUCURESTI- Gara de Nord – Giurgiu

🔸 Ziua 1-2 ( L30.09– M 01.10)
plecare orele 20:30 – Buftea-Chitila – Bucuresti_ Gara de Nord – Giurgiu – Ruse – Sofia – Promachonas- Thessalonik
Poposim în orașul Salonic pentru a vizita Catedrala Sf. M. Mc. Dimitrie Izvorâtorul de Mir și pentru a ne închina la moaștele acestuia. Catedrala mai adăpostește și moaștele Sfintei Mucenițe Anisia din Tesalonic, care a pătimit în anul 298, în timpul persecuției împăratului Dioclețian. Pe lângă acești doi sfinți, un cult deosebit există și pentru Sfântul Grigorie Kallidis, fost mitropolit de Heraclia, Redestos, Ioannina și Tesalonic, adormit în Domnul la 23 iulie 1925, ale cărui moaște se află în pronaos, în partea stângă.
În subsol, de la cripta Sfântului, pe locul în care se crede că a fost ucis de soldații romani și îngropat, cercetătorii au descoperit un întreg labirint de tuneluri ce duc spre Arcul lui Galeriu și alte clădiri vechi din oraș. De asemenea, pe locul unde romanii au aruncat trupul Sfântului a fost descoperită o fântână, unde se spune că izvora mir, însă aceasta a secat în vremea stăpânirii otomane. Tot aici se găsesc cele mai vechi icoane ale Sfântului, nu numai pentru că a fost martirizat în acest loc, ci mai cu seamă din credința grecilor că mijlocirea sa a salvat în toată vremea Salonicul de toate adversitățile și năpastele ce s-au abătut asupra cetății de-a lungul veacurilor.
Biserica Sfânta Sofia din Tesalonic. Adaposteste moastele sf Sofia !Tot aici se păstrează moaştele Sfântului Ierarh Vasile al Tesalonicului (1 februarie), de la care ne-a rămas cea mai detaliată descriere a Vămilor Văzduhuluo, fost ucenic al cuviosului Eftimie cel Nou.
Catedrala „Sfântul Grigorie Palama” din Tesalonic- adăposteşte moaşte Sfântului Grigorie Palama.
• Turnul Alb.- De la Turnul Roșu la Turnul Alb. Din cauza ”numeroaselor victime ale chinuitorilor și călăilor otomani” turnul a rămas cunoscut sub numele de ”Turnul Sângelui” sau ”Turnul Roșu” până la sfârșitul sec. XIX. Când statul elen a anexat Salonicul de la otomani (1912) în timpul Primului Război Balcanic turnul a fost văruit, ceea ce trebuia să simbolizeze purificarea, și a adoptat numele său actual.
Cazare PARALIA –HOTEL 3*

🔸 Ziua 3 (Mi 02.10) : Mic dejun.
Incepem ziua indreptandu-ne catre Kalampaka. Înainte de a urca la mănăstiri ne oprim să vedem cum se pictează icoanele la Atelierul de icoane din Kalampaka . Urcam catre Marele Meteor – Meteora tradus ca „mijlocul cerului”, „suspendat în aer” sau „sus în ceruri este unul dintre cele mai mari și cele mai importante complexe de mănăstiri ortodoxe din Grecia, al doilea după Muntele Athos. Vom vizita doua din manastirile Complexului Monahal Meteora (in functie de programul manastrilor)
Coboram de la Meteore prin satul traditional Kastraki.
Cazare in Kalampaka Hotel 4**

🔸 Ziua 4 (j 03.10) : Mic dejun.
Plecare spre Igoumenitsa, traversare cu feribot Igoumenitsa – Corfu . Deplasare la Biserica Sfântul Spiridon, închinare la moaştele Sfântului Ierarh Spiridon (este cea mai cunoscută biserică ortodoxă din Insula Corfu, datorită Sfântului Spiridon care este Ocrotitorul insulei. Moaștele sfântului au fost aduse în Insula Corfu în anul 1453. Catedrala a fost construită în anul 1596 pe locul unei biserici mai vechi și are cel mai mare turn din oraș) şi la moaştele Sfintei Împărătese Teodora (au fost aduse în Insula Corfu împreună cu moaștele Sfântului Spirirdon înainte de căderea Constantinopolului)
Ne continuăm pelerinajul nostru în Corfu si ne îndreptam spre nordul insulei
pentru a viizta Manastirea Paleokastritsa unde se afla Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului . Mănăstire istorică pe un promontoriu cu panorame superbe la mare și un muzeu cu obiecte religioase. Mănăstirea a fost construită în anul 1225, în urma unei minuni a Maicii Domnului. Corfu- Paleokastritsa este intruchiparea paradisului pe pamant. Cu stancile sale impunatoare care se ridica din apele albastre ale Marii Ionice si plajele sale ascunse cu nisip fin, acest loc te va incanta la fiecare pas. Fie ca te relaxezi pe malul marii sau explorezi peisajele spectaculoase inconjuratoare, vei fi inconjurat de frumusete pura si naturala.
Cazare in Corfu Hotel 3*

🔸 Ziua 5 (V 04.10) – mic dejun
Traversare cu feribot Corfu – Igoumenitsa. Deplasare către Patras, (al treilea oraș ca mărime din Grecia, conform tradiției creștine este locul martiriului Sfântului Apostol Andrei) – deplasare spre Biserica Sfântului Apostol Andrei (a fost ridicată în anul 1908, este cea mai mare biserică din Balcani, în interiorul ei putând încăpea 5500 de oameni), închinare la moaştele şi o parte din Crucea Sfântului Andrei.
TRAVERSARE CONTINENT -SF ANDREI – KEFALONIA
Cazare kefalonia la Hotel 3*

🔸 Ziua 6 (S 05.10) MIC DEJUN .
Mic dejun la pachet. Ne îndreptăm către Manastirea Maicii Domnului din Markopoulos. Aici, in fiecare an, de 15 august , este cunoscut fenomenul aparitiei serpilor care vin sa se inchine la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Acesti serpi nu sunt unii obisnuiti, ci sunt vindecatori pentru toti cei ce cer ajutorul Maicii Domnului. Inchinare la Biserica Maicii Domnului cu Crini (unde infloresc crinii deja uscati ) si Manastirea Sf. Gherasim (Sfinte Moaste), izgonitor de demoni si vindecator de boli psihice.
Plecare spre Atena cu oprire la Canalul Corint (este un canal artificial care leagă Golful Corint din Marea Ionică de Golful Saronic din Marea Egee, construit între 1881 – 1893, are 6,3 km lungime și doar 21 m lățime)
Cazare Atena Hotel 3*

🔸 Ziua 7 (D 06.10) mic dejun (LA PACHET)
traversare cu feribotul Pireu – Eghina. În Eghina închinare la moaştele Sfântului Nectarie Taumaturgu l în Mănăstirea Sfânta Treime ( Biserica mănăstirii unde a viețuit Sfântul Nectarie a fost ridicată pe ruinele unei vechi biserici bizantine, între 1904 – 1910 și a fost închinată Sfintei Treimi. Odată cu canonizarea sfântului Nectarie, mănăstirea a primit și acest hram. Deasupra locașului nou se află veche mănăstire, chilia și mormântul Sfântului Nectarie)
Deplasare spre Insula Evia (a doua ca dimensiune a Grecie după Insula Creta) .
Cazare Evia –Lefkandi Hotel 4**

🔸 Ziua 8 (L 07.10) . Mic dejun
In drum nostru vom trece prin Nea Makri pentru a ne inchina la moastele Sfantului Efrem cel Nou. , după care ne vom îndrepta către Biserica din Prokopi pt a ne inchina la Sfantul Ioan Rusul, traversare cu ferry-boat-ul,

Plecare către Paralia cu oprire la Mănăstirea Kato Xenia (închinare la o parte din Brâul Maicii Domnului și la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Mănăstirea a fost întemeiată conform tradiției în timpul împăratului bizantin Andronic II Paleologul (1282 – 1321), iar numele, care se traduce ca ”Străina de Jos” provine de la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului ”Xenia” (Străina) ajunsă în chip minunat aici).
Dincolo de zidurile prin care se aude „Harpa Duhului“ …ne vom închina la Sf. Efrem Sirul .În biserica mare a mănăstirii se păstrează, cu mare evlavie, cea mai mare comoara a locului: mana dreapta a Sfântului Efrem Sirul, cea prin care harul lui Dumnezeu a dăruit lumii nenumărate imne, rugăciuni și cuvinte de învățătură.
Cazare PARALIA –HOTEL 3*

🔸 Ziua 9 (M 08.10).
Mic dejun. Plecare catre țară..

💰TARIF: 505 EURO / PERS

✅ Tariful include:
-7 nopti cazare cu mic dejun.
-Transport autocar clasificat national și internațional.
-Ghid de turism atestat

🚫Tariful nu include:
-Taxa statiune: 1,5 eur/pers /zi hotel 3* și 2 eur/pers / zi hotel 4 *
-Intrarea la obiectivele turistice: Meteora – 2 mănăstirii x3 eur/adult
– 7 traversari ferryboat- 70€
-Ferryboat Igoumenitsa- Corfu – Igoumenitsa (Insula Corfu),
-Ferryboat Kilini-Kefalonia-Kilini (Insula Kefalonia)
-Ferryboat Pireu-Eghina-Pireu (Insula Eghina), Ferryboat Glyfa-Agiokampos (Insula Evia)*

⚠️NOTĂ:
ACTE NECESARE: CARTE DE IDENTITATE VALABILĂ SAU PAŞAPORT VALABIL 6 LUNI DE LA DATA ÎNTOARCERII ÎN ŢARĂ.
-NU SE ACCEPTA BULETIN DE IDENTITATE VECHI (de hartie) CHIAR DACA ESTE IN PERIOADA DE VALABILITATE.
-NU SE ACCEPTA CARTE DE IDENTITATE PROVIZORIE
* Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor;
-să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) autentificat la notariat;
– adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră), sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces.
-Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere.
– Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
– Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului.
– Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.);
– Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.
‼️ NOTA:
* Tariful este calculat pentru un nr. minim de 40 platitori

☎️ DETALII SI REZERVARI:
0770147867 AGENTIE ANDREEA
0764644867 MARINELA
0765402535 IULIAN

  Details

  Start:
  30 septembrie
  End:
  8 octombrie
  Cost:
  505EURO
  Event Category:

  Organizer

  avichristravel
  Phone
  0764644867
  Email
  avichristravel@gmail.com
  View Organizer Website

  Venue

  Grecia
  Grecia+ Google Map

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  ×

  AviChrisTravel.ro

  ×