Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

DELTA DUNARII &PADUREA CARAORMAN

25/05/2023 - 28/05/2023

660LEI

🎋Hai cu noi!! 🦢

📌 26-27-28 MAI 2023
🎋🦢 DELTA DUNARII &PADUREA CARAORMAN

🚌 Plecarea din Buftea,Chitila si București -Piata Constitutiei(parcarea mare)

📍ZIUA I:
Vom vizita:
🏞 CHEILE DOBROGEI este formata din calcare din perioada Jurasicului, aici gasindu-se o fauna si o flora de interes deosebit
🛕 Cetatea ENISALA care se află pe un deal calcaros care domină zona lacurilor Razim şi Babadag, construită în a doua jumătate a sec.XIV, cu scop militar, foarte probabil de către negustorii genovezi, deţinători ai monopolului navigaţiei în Marea Neagră.
🛳️ FALEZA TULCEA
🏛️CENTRUL MUZEAL ECOTURISTIC DELTA DUNĂRII, o instituției ce protejează și promovează patrimoniul și biodiversitatea Deltei Dunării.

Cazare + cina la Hotel in Tulcea

📍ZIUA II:
🚤 Plimbare o zi în Delta Dunării – TULCEA – CANAL MILA 36 – CANAL SIREASA SUD – CANAL SONTEA VECHE – LAC NEBUNU – LAC BACLANESTI – LAC FORTUNA – MILA 23 SAT– CANAL DUNAREA VECHE – CRISAN – LAC CUIBUL CU LEBEDE – CARAORMAN ( VIZITA PADURE) – CRISAN – CANAL SULINA – TULCEA
Pădurea Caraorman, cunoscută și sub denumirea de Pădurea Întunecată sau Pădurea Neagră este o rezervație naturală strictă, declarată arie de interes național din anul 2000. Rezervația naturală a Pădurii Caraorman este inclusă în patrimoniul mondial al UNESCO, ca rezervație a biosferei, parte din Parcul Național Delta Dunării.
Stejarul Îngenuncheat din Pădurea Caraorman este un exemplar celebru al speciei Quercus robur, ajuns la o vârstă uluitoare de peste 400 de ani și la o circumferință de 4 m. Este cel mai mare stejar din Delta Dunării, al cărui nume e inspirat din aspectul crengilor întinse până la pământ, înfipte în nisip și în jurul căruia s-au conturat mai multe legende locale.
În preajma Stejarului Îngenuncheat se află locul cunoscut sub numele de Fântâna Vânătorilor, care reprezintă o reproducere (din beton și mozaic) a sculpturii Masa tăcerii, de Constantin Brâncuși.
Dacă alegi să faci o călătorie senzorială spre Stejarul Îngenuncheat din Pădurea Caraorman, aceasta îți va fi inițiată de experiența satului Caraorman. Un loc autentic în inima Deltei și unul dintre puținele sate care și-au păstrat farmecul de pe vremuri.

Cazare + cina la Hotel in Tulcea

📍ZIUA III:
Mic dejun. Vom vizita:
⛪Manastirea Celic Dere este situata in partea de nord a Dobrogei. Aceasta manastire este unul dintre cele mai importante centre de spiritualitate dintre Dunare si Marea Neagra. Biserica poarta hramul Adormirea Maicii Domnului si adaposteste epitaful Mantuitorului brodat de maica Antonina in anul 1865. In paraclisul manastirii, pe partea stanga, langa Altar se gaseste icoana Maicii Domnului Facatoare de Minuni, imbracata in argint si poleita cu aur, care a scapat de doua ori din foc.
⛪Complexul monahal Saon a luat fiinta in anul 1846 cand un grup de calugari au plecat de la Manastirea Celic-Dere. Schitul nou aparut odata cu plecarea calugarilor, numit Schitul Saon, a devenit de sine statator abia dupa ce partea de nord a Dobrogei devine parte a Romaniei ca urmare a deciziei Congresului de la Berlin.
⛪Manastirea Cocos se situeaza in apropierea comunei Niculitel. Este condusa de o obste de calugari, avand drept hramuri Pogorarea Sfantului Duh (biserica mare) si Sfantul Ierarh Nicolae (paraclisul).

💰 Tarif: 660 lei/persoana

🧒Tarife copii :
Copiii până la 5 ani cazați cu doi adulți în pat – 390 lei
Copiii cu vârste între 6 ani – 12 ani cazati cu doi adulti cu pat suplimentar – 520 lei
Copiii cu vârsta peste 12 ani sau copii însoțiți de un singur adult achită preț întreg

ℹ️Supliment single: 200 lei/pers.

✅Tariful include:
-transport cu autocar clasificat
-doua nopti de cazare la hotel în regim demipensiune ( 2 cina+2 mic dejun)
-ghid de turism atestat.

🚫Tariful nu include:
– pranz pescaresc – optional- 70 LEI/PERSOANA
– -plimbare o zi in Delta Dunarii -200 LEI/PERSOANA
-safari Padurea Caraorman-30 LEI/PERSOANA
– taxa rezervatie Delta Dunarii -5 lei /persoana
-intrarea la obiectivele turistice (Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii – 20 lei / adult, 10 lei / pensionar, 5 lei / scolar)( Cetatea Medievala Enisala: 1 leu copii, elevi, studenti, pensionari si 3 lei adulti)

ℹ️Nota: locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

☎️Detalii & rezervari:
0770 147 867 Andreea-Agentie
0764 644 867 Marinela
0765 402 535 IULIAN

Details

Start:
25/05/2023
End:
28/05/2023
Cost:
660LEI
Event Category:

Organizer

avichristravel
Phone
0764644867
Email
avichristravel@gmail.com
View Organizer Website

Venue

DELTA DUNARII
DELTA DUNARII, TULCEA + Google Map

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

×

AviChrisTravel.ro

×