🪄Hai cu noi! – AVI CHRIS TRAVEL 🪄
💫Viaţa e o carte, iar noi o pagina din ea !
🏞️COLIBITA ~Vă așteptăm într-un circuit de poveste – 3 zile
✔️Muzeul Bogdan Petricescu Haseu, Muzeul Memorial Nicolae Grigorescu, Mini Transilvania Park,Insect Park,Casa Fluturilor Exotici, Lacul Colibita,Biserica Evanghelica din Bistrița, Sighișoara, Cetatea Sighișoara,Satul Viscri
📌15-16-17 septembrie 2023
📍3 ZILE /2 NOPTI –Hotel 3*** -demipensiune (mic dejun buffet suedez+cina)
✨Aventura te asteaptă! Fiecare zi este o aventură și nu există două zile la fel!
Bucuresti~ Chitila~ Buftea~ Campina~ Odorheiu- Secuiesc ~Reghin ~Colibita ~Bistrita ~Sighisoara ~Viscri~Bucuresti
🔸Ziua 1
🛕Muzeul Bogdan Petriceicu Hasdeu sau “Templul Spiritului”. Copila precoce Iulia Hasdeu, la numai 2 ani recunoştea literele alfabetului, la 4 ani ştia să scrie, la 6 ani deja avea scrise propriile poezii, iar la 8 ani dădea examenele pentru cursul primar. Scriitorul si istoricul roman Bogdan Petriceicu Hasdeu a construit intre anii 1893 si 1896 palatul pe care l-a dedicat memoriei fiicei sale, deoarece in anul 1888, la varsta de numai 19 ani, Iulia a murit din cauza tuberculozei. Expozitia muzeului prezinta documente din istoria culturii legate de viata si opera marelui carturar, precum fotografii de familie, documente, manuscrise, mobilier si obiecte personale care au apartinut lui Hasdeu si fiicei sale, Iulia (aproximativ 300 de exponate), carte veche, tablouri infatisandu-i pe Bogdan Petriceicu Hasdeu si Iulia Hasdeu; arhiva lui Bogdan Petriceicu Hasdeu; schitele lui pentru Castelul Iulia Hasdeu; primele editii ale operelor lui Bogdan Petriceicu Hasdeu din perioada 1838 – 1907 si ale Iuliei Hasdeu, anii 1869 – 1888.
🛖MEZEUL MEMORIAL NICOLAE GRIGORESCU, adăpostește mobilier, obiecte personale, fotografii, scrisori, biblioteca (scrieri de artă, autografe ale scriitorilor contemporani artistului), picturi și desene (circa 102 lucrări) ale pictorului Nicolae Grigorescu (1838 – 1907), unul dintre ctitorii picturii românești moderne. Pictorul Nicolae Grigorescu şi-a trăit în această casă ultimii ani de viaţă, 1904-1907, aici găsindu-se şi ultimul său atelier.
🏰MINI TRANSILVANIA PARK – singurul parc tematic, multicultural, cu machete ale unor clădiri istorice din România. La Băile Seiche, Mini Parcul Transilvănean, ne asteapta sa descoperim si sa vedem machetele a peste 90 de localități istorice și cetăți medievale din Transilvania. În acest parc tematic și distractiv, atât copiii, cât și adulții vom petrece o zi de neuitat, călătorind cu🚂 MINI MOCĂNIȚA trasă de o locomotivă cu aburi și descoperind Centrul Memorial Orbán Balázs.
Expoziția Parcul Mini Transilvania este unică în România, realizarea acesteia fiind inspirată din ideea parcurilor Mini Europa (Bruxelles, Belgia) și Minimundus (Klagenfurt, Austria). Obiectivul proiectului fiind prezentarea diversității arhitecturale din Transilvania.
🔴*Prețul biletului pentru Parcul Mini-Transilvania include intrarea și la Centrul Memorial Orbán Balázs.
La Insect Park turiștii pot admira buburuze, lăcuste, fluturi şi muşte de doi metri înălţime.
🦋🐛🦗🐞🪰🪲🪳Insect Park, parcul unic din România, unde se găsesc 20 de insecte gigant, figurine de mari dimensiuni. Este un parc interactiv, deoarece unele insecte se mişcă şi scot sunete. Aceste clipe de biologie ne va deschide mintea şi ochii, deoarece chiar dacă insectele nu sunt foarte drăguţe, sunt foarte utile pentru natura.
In cazul in care timpul ne va permite vom vizita
🦋CASA FLUTURILOR EXOTICI. Casa fluturilor de la Praid, este o experiență unică. Experiența de a intra în lumea fluturilor este unică. Prin întreaga încăpere, fluturii vioi, colorați, delicați și gingași zboară în tandem. Sunt niște ființe curioase să cunoască. Așa că, nu mare ne este mirarea când micile ființe vin și se așază pe noi. Le plac tare mult bananele și portocalele. Zboară în căutarea lor prin încăpere. Îi regăsim și pe plase sau pe plantele tropicale sau pe lângă micul iaz amenajat. Putem admira pe “fluturele atlas” ce poate ajunge la o anvergura a aripilor de 25 cm, “fluturele de azur” sau “fluturele frunza-indiana”, care este cameleonul fluturilor în arta camuflajului, sau “fluturele bufniță”
CAZARE HOTEL 3***
🔸ZIUA 2
🏞️COLIBITA ne va incanta privirile cu asezarea sa grandioasa între ⛰️Munții Bârgău și ⛰️Munții Călimani, pe malul 🏞️lacului Colibița. Plimbarea cu🚤 vaporul/salupa cel mai bun mod de a descoperi frumusetile Colibiței în toată splendoarea, iar micile insule oferă o imagine superbă .
🏞️ Lacul Colibita care ne va gazdui, este un lac artificial de acumulare din⛰️ Muntii Calimani, in Bistrita Nasaud si se intinde pe o distanta de 5 kilometri si mai este numit si Marea de la munte.
Lacul Colibița este creat de Barajul Colibița pe cursul râului Bistrița, în perioada 1977 – 1991, cu scop hidroenergetic, pentru alimentarea cu apă a localităților din aval și pentru regularizarea debitului râului.
Dupa un rasfat cu vaporul /salupa vom servi pranzul La STANA /Resort( in functie de conditiile meteo), cu produse traditionale din branza, cascaval , miel la ceaun, mujdei de usturoi si mămăliguță
⛪Biserica Evanghelică din Bistrița a fost construită de comunitatea sasilor din Bistrita la sfirsitul secolului al XIII-lea, aproape odată cu infiintarea localitătii. Are cel mai înalt turn medieval din țară, de 75 de metri, care e și atracția de rezistență a obiectivului. Nava bisericii este formată din șapte travee, de dimensiuni inegale. Acestea sunt acoperite de bolți stelate în nava centrală și deasupra tribunelor, respectiv bolți în cruce pe ogive în colaterale, sub tribune.
Tribunele dispuse simetric pe cele trei laturi ale navei, caracterizate de parapetul decorat cu pilaștri și baluștri renascentiști, datează din perioada intervențiilor întreprinse de atelierul lui Petrus Italus da Lugano.
Stranele Bisericii Evanghelice din Bistrița sunt o capodoperă a mobilierului renascentist din Transilvania.
CAZARE HOTEL 3***
ZIUA 3
🏰Sighișoara sau “Perla Medievală a României” este situată în inima Transilvaniei și este printre puținele orașe medievale care există în lume în momentul de față dar și singurul oraș bine păstrat și populat din România cu o imagine aparte. Orașul este situat pe un deal, unde acum mult timp în urmă s-a construit Cetatea Sighișoarei și mai este denumit și Dealul Cetății. Este un oraș mic dar poate fascina orice turist iubitor de vechi și de istorie mai ales datorită legendei legată de tatăl lui Vlad Țepeș, Vlad Dracul, care a locuit în cetate. Orașul Sighișoara este opera coloniștilor germani aduși în Transilvania pentru a păzi vechile frontiere ale regatului maghiar, însă descoperiri mai vechi arată că în subsolul dealului pe care se află Ceatatea, există urme ale unor așezări datând de la începutul epocii fierului. De-a lungul anilor au existat mai multe încercări de ocupare al cetății prin diferite metode, însă au eșuat după care au urmat cutremure, epidemii și incendii, astfel mulți locuitori au avut intenția de a părașii orașul definitiv. Istoria acestui oraș a fost una zbuciumată și s-a derulat lent, datorită evenimentelor multiple care au adus după sine modificări importante arhitecturale.
🏰Cetatea Sighişoara “cea mai frumoasă şi mai bine păstrată cetate orăşenească din Transilvania” a primit de-a lungul timpului apelative ca “Perla Transilvaniei”, “Mărgaritar al Transilvaniei”, “Nürnberg transilvănean”. Odată cu consolidarea economică şi, mai ales, în urma organizării şi întăririi breslelor, cetatea se extinde luând, înc din secolul XV, forma actuală. Breslele mai importante şi mai bogate răspund de ridicarea şi fortificarea unei anumite porţiuni din cei 930 m ai zidului cetăţii, înălţând câte un turn de apărare. Zidul cetăţii a fost ridicat în trei etape: în secolele XIV-XV avea 3 – 4 m şi creneluri care permiteau să se tragă cu arcul şi cu arbaleta; în secolul XVI zidul e înaltat cu încă 2 m şi se practică deschizăturile pentru armele de foc: goluri de tragere, guri de aruncare; după 1630 şi mai ales după incendiul din 1676, zidul atinge o înalţime de 8 – 10 m. Cele nouă turnuri ale cetăţii constituie interesante vestigii ale arhitecturii medievale: Turnul cu Ceas, Turnul Frânghierilor, Turnul Măcelarilor, Turnul Cojocarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Cizmarilor, Turnul Tăbăcarilor, Turnul Cositorarilor, Turnul Fierarilor.
🛖SATUL VISCRI- este despre experiență și nu despre confort. Imediat ce faci primul pas aici te simți ca într-un muzeu imens în aer liber, într-o lume autentică și plină de istorie. Fiecare căsuță spune o poveste, fiecare localnic te întâmpina cu zâmbetul pe buze, iar gâștele care aleargă pe ulițe întregesc tabloul pitoresc.
Prințul Charles s-a îndrăgostit de frumusețea istorică a locului în urmă cu mai bine de două decenii astfel prin casa pe care a dobandit-o aici, satul a devenit vedeta internationala. Atractia principala a acestui sat sasesc este, cu siguranta, Biserica Fortificata, o adevarata comoara arhitecturala medievala. Ridicata in timpul secolului al XIII-lea in locul in care inainte exista o biserica romana, biserica este imprejmuita de o cetate ce are in componenta ziduri de aparare, doua bastioane si doua turnuri. Se spune ca aceasta este cea mai frumoasa biserica fortificata din Transilvania intrata in Patrimoniul Mondial UNESCO
💰Tarif: 650 lei
💰Copii cu varsta între 5-10 ani: 500 lei ( beneficiază de pat suplimentar cu 2 adulți în cameră, demipensiune, transport)
💰Copii cu vârsta până în 5 ani: 300 lei ( beneficiază de transport, mese, cazare cu doi adulți în pat)
✅ Pretul include:
-Transport cu autocarul clasificat international
-ghid de turism atestat
-2 nopți cazare la Hotel 3*** cu demipensiune(mic dejun stil suedez și cina)
🚫Pretul nu include:
-Cheltuieli personale și intrarea la obiective- Muzeul Bogdan Petriceicu Hasdeu- CASTELUL IULIA HASDEU- 13 Lei/persoană adulți; 10 Lei/persoană (elevi, studenți, pensionari) (>10 persoane); persoanele cu dizabilităţi şi / sau instituţionalizate si copiii cu vârsta până la 7 ani împliniţi beneficiază de gratuitate. Reducerea pentru seniori se acordă persoanelor peste 65 ani, în baza actului de identitate. Studenţii şi elevii beneficiază de reducere în baza legitimaţiei de studii.
Muzeul memorial Nicolae Grigorescu- Grup Adulti/ Pensionari: 10 lei; Elevi / Studenti: 5 lei.
Parcul Mini Transilvania- 30 lei -adulți; 15 lei copii / pensionari ;
• Prețul biletului pentru Parcul Mini-Transilvania include intrarea și la Centrul Memorial Orbán Balázs.
!!! Persoanele cu dizabilități beneficiază de intrare gratuită, dacă au în posesie un document care dovedește acest fapt !!!
Mini Mocăniță Secuiască: 10 lei- adulți/pensionari; 5 lei- copii
Insect Park- 10 lei- adulți/pensionari/ copii
Casa Fluturilor Exotici: 12 lei- adulți/pensionari; 8 lei- copii
Plimbarea cu vaporasul/salupa COLIBITA : 30 lei -persoana.
PRANZUL -COLIBITA la stana sau resort (in functie de conditiile meteo)- 85 lei /persoana.
Biserica Fortificata Evanghelica Viscri – 12 lei/adult, 7 lei / student, elev, pensionar .
Copiii sub 10 ani, persoanele cu dizabilităţi beneficiază de acces gratuit.
Preturile la intrarile obiective sunt la momentul postarii si pot suferi modificari de catre reprezentatii obiectivelor.
☎️ Detalii și rezervării:
0770147867 Agenție Andreea;
0764644867 Marinela ;
0765402535 Iulian