💫 Hai cu noi!
11 IULIE – 13 IULIE 2025.
SLANIC MOLDOVA un loc de vis, un colț de natură unde timpul pare că își încetinește mersul, iar liniștea și frumusețea peisajului montan îți umplu sufletul de pace și armonie. 🌿 Un refugiu în mijlocul naturii. Tradiție și istorie. Un loc al liniștii și al armoniei.
Sa facem o pauză binevenită, evadeaza de la responsabilitățile zilnice pentru ca este o oportunitate de a te reconecta cu tine însuți și de a-ți încarca bateriile, de a te bucura de frumusețea lumii și de a aduna amintiri de neprețuit.
Ziua 1
MANASTIREA GHIGHIU – a jucat un rol important în dezvoltarea farmaciei locale. Înainte de 1764, aici se prepara apa de melisă, utilizată ca medicament.
Mănăstirea Ghighiu adăposteşte o mare comoară spirituală: icoana Maicii Domnului „Siriaca”, icoană grabnic ajutătoare, care nu conteneşte nici astăzi a face minuni.
Pe lângă biserica mare a mănăstirii şi cea mică a cimitirului, în partea stângă se află şi un aghiasmatar devenit deja foarte cunoscut în rândul credincioşilor.
Tradiţia spune că în spatele Mănăstirii Ghighiu, încă din vechime, era un izvor tămăduitor, cu o apă rece şi bogată, care a ţâşnit chiar pe locul unde s-ar fi arătat Maica Domnului, poruncind logofătului Coresi să ridice mănăstirea. De la acest izvor şi-a luat mănăstirea hramul Izvorul Tămăduirii.
MUZEUL MEMORIAL NICOLAE GRIGORESCU Muzeul Memorial Nicolae Grigorescu din Câmpina, județul Prahova, este un loc de referință în cultura românească, dedicat marelui pictor Nicolae Grigorescu, unul dintre fondatorii picturii moderne din România. Acesta a locuit în această casă între 1904 și 1907, perioadă în care a creat unele dintre cele mai valoroase lucrări ale sale.
Muzeul adăpostește o colecție impresionantă de lucrări semnate de Nicolae Grigorescu, inclusiv “Car cu boi”, “Autoportret”, “Țărancă cu traistă”, “Peisaj la țară” și “Dorobanțul” .
CASTELUL IULIA HASDEU. este un monument unic în România, construit între 1894 și 1896 de către scriitorul și filologul Bogdan Petriceicu Hașdeu în memoria fiicei sale, Iulia, decedată prematur la vârsta de 18 ani din cauza tuberculozei. Acest edificiu reflectă profunditatea iubirii părintești și dorința de a comunica cu fiica sa dincolo de moarte, fiind adesea numit „Templul Spiritului” . Castelul este un amestec de stiluri arhitectonice, cu trei turnuri crenelate de piatră, cel central adăpostind un templu dedicat spiritismului. Intrarea principală este marcată de o ușă rotativă din piatră, inscripționată cu stema familiei Hașdeu și cu deviza „E pur si muove”, citatul celebru al lui Galileo Galilei . În fața castelului se află două tronuri de piatră, simbolizând cele șapte posibile reîncarnări ale Iuliei, fiecare decorat cu pentagrame, cercuri și un sfinx feminin .
BISERICA EVANGHELICĂ FORTIFICATĂ HĂRMAN- Biserica datează din anul 1240, fiind construită în stil romanic de călugării cistercieni. Inițial o bazilică cu trei nave, aceasta a fost reconstruită în 1595 după un incendiu, păstrându-și forma actuală.
Istorie de neînvins: De-a lungul istoriei, biserica a fost asediată și incendiată de mai multe ori, inclusiv de turci în 1421 și 1423, și de generalul Basta în 1612. Cu toate acestea, nu a fost niciodată cucerită, datorită rezistenței fortificațiilor și a locuitorilor.
CAZARE HOTEL . CINA.
Ziua2
Mic dejun.
SALINA TARGUL OCNA. Una dintre cele mai vechi saline din țară. Exploatarea sării în zona Târgu Ocna datează din perioada romană. Primele documente care atestă existența salinei sunt din 1380, ceea ce o face una dintre cele mai vechi saline încă în activitate din România. Biserica „Sfânta Varvara”, ocrotitoarea minerilor, este prima biserică ortodoxă subterană si unica din Europa. Este sculptată direct în sare și este complet funcțională – aici se țin slujbe, cununii și chiar botezuri! Salina are o sală de spectacole denumită „Florin Piersic”, unde se organizează piese de teatru, concerte, conferințe și proiecții de film.
STATIUNEA SLANIC MOLDOVA, este una dintre cele mai vechi și apreciate stațiuni montane din țară, cunoscută pentru apele sale minerale terapeutice și peisajele montane spectaculoase. Stațiunea Slănic Moldova oferă o priveliște spectaculoasă asupra Munților Nemira. Cazinoul din Slănic Moldova a fost construit între 1892 și 1894, în stil Art Nouveau și influențe neoromânești. Acesta a fost cunoscut sub numele de „Cazinoul Regal”, deoarece a fost destinat divertismentului clasei regale și al aristocrației din acea perioadă. Acum, este o clădire istorică și un simbol al stațiunii.
CINA. CAZARE HOTEL.
ZIUA 3 MIC DEJUN
MUZEUL DE “ETNOGRAFIE ȘI ARTĂ” PALATUL DIMITRIE GHIKA-COMĂNEȘTI , o clădire monumentală construit în anul 1880 în stilul baroc târziu, de meșteri italieni, după planurile arhitectului Albert Galleron. Între 1945 – 1988 în clădire a funcționat „Casa pionierilor”. În anul 1988, palatul a fost transferat Muzeului județean, care a organizat, într-o aripă, expoziția etnografică și de artă populară din zona Trotuș, deschisă în 1989, iar în anul 1995 expoziția de artă plastică românească contemporană. Colecția cuprinde obiecte privind ocupațiile tradiționale din zona Trotuș și obiceiurile de iarnă din aceeași zonă, meșteșuguri, industria casnică, țesături de interior, costume tradiționale.
BISERICA NEAGRA DIN BORZESTI – se spune ca este singura biserica ridicata de Stefan cel Mare nu pentru a comemora o victorie, ci in amintirea prietenului sau, Gheorghita, omorat de tatari in acest loc, sub un stejar. Legendarul stejar din Borzesti s-a carbonizat de mult timp, iar din lemnul sau tratat cu substante chimice a fost realizata o masa care a fost plasata in altar pe locul stejarului de alta data. Locul in care a existat stejarul din Borzesti este marcat simbolic de un trunchi de copac, protejat de un inalt turn de lemn.
MAUSOLEUL EROILOR MĂRĂȘEȘTI.
Construit pe locul în care s-au dat luptele grele din vara anului 1917, Mausoleul de la Mărășești este cel mai mare monument din România ridicat în memoria celor căzuți în Primul Război Mondial. Inițiativa construirii mausoleului a aparținut comitetului Societății Femeilor Ortodoxe din România. Propunerea de ridicare a unui Mausoleu la Mărășești a fost înaintată regelui Ferdinand și guvernului condus de Ion I. C. Brătianu.
💰Tarif: 680 lei/ PERSOANA
✅ Tariful include:
– Transport cu autocar clasificat national si international
– 2 nopti cazare la Hotel in Targu Ocna -regim demipensiune (2 mic dejun bufet suedez + 2 cina)
– Ghid de turism atestat.
🚫 Tariful nu include:
-Intrarile la obiectivele turistice: Salina Targu Ocna (• Adulți: 45 lei
• Seniori (peste 65 de ani): 40 lei
• Copii (3–18 ani): 30 lei
• Studenți (până la 26 de ani): 35 lei
CETATEA HARMAN
• 20 LEI ADULT
• 15 LEI Seniori (peste 65 de ani):
• 15 LEI Elevi si Studenti
MUZEUL NICOLAE GRIGORESCU
• 10 LEI adulti
• ELEVI, STUDENTI 15LEI
BISERICA si “MUZEUL DE CULTURĂ ȘI ARTĂ RELIGIOASĂ”
• 5 LEI
MAUSOLEUL MĂRĂȘEȘTI
• 10 LEI
Muzeul de Etnografie și Artă Palatul Dumitrie Ghika – Comănești
,• 10 lei
-Cheltuieli personale.
⚠️ Notă! Locurile în autocar se ocupă cu a doua banchetă în funcție de avans/achitare!
🤝 Se poate achita Cash la sediul agenției, card de vacanță sau transfer bancar🤳.
Plata se poate face și în rate până la plecare (cu 15 zile înainte) !
‼️Notă: -Locurile în autocar se ocupă și se atribuie DOAR în momentul achitării avansului sau integral!
Locurile în autocar se distribuie începând cu a 2-a banchetă!
Rezervării și detalii:
0764644867 Marinela
0770147867 Andreea
0765402535 Iulian