✨ Hai cu noi‼️ ✨ In vacanta:
7-8-9-10 IULIE* MARAMUREȘ , unde vom petrece in stil maramuresean si vom culege frumoase amintiri din;
*Sighișoara*sau “Perla Medievală a României” fiind situată în inima Transilvaniei și este printre puținele orașe medievale care există în lume în momentul de față dar și singurul oraș bine păstrat și populat din România cu o imagine aparte.
, Casa Memorială George Coșbuc -locul unde închidea „ușa la tindă cu zăvorul” , denumită și „leagănul copilăriei lui Coșbuc”, se spune că aici și-a găsit mereu inspirația de a crea opere memorabile.
,⛪ *Mănăstirea Moisei a fost ridicata de catre credinciosii Moise Coman si sotia sa, Dochia, in jurul anului 1599.
Potrivit traditiei, cei doi crestini au ridicat locasul in amintirea fiului lor, plecat in Basarabia, pentru a se casatori, care insa nu s-a mai intors niciodata. Pentru a fi ocrotit, oriunde s-ar fi aflat, viu sau mort, parintii sai au hotarat sa ridice o manastire. Manastirea e un loc special şi datorită icoanei făcătoare de minuni. Doua elemente primordiale validează istoria mănăstirii.- apa și lemnul. Apa, pârul al cărui izvor a fost martor al primei Sihăstrii, și lemnul, adică piciorul Sfintei Mese, construit din bradul sub care a șezut familia Moise și care a fost restaurat, rezistând și astăzi.
Muzeu Țărancii Maramureșene este singurul muzeu din țară închinat țărăncii române. Aici puteți afla cum munceau și se gospodăreau: mama bună, mama sau sora și tot aici veți auzi cele mai fantastice povești, mituri și legende locale maramureșene.
⛪ Mănăstirea Bârsana colț de rai în inima Maramureșului, situată într-un cadru natural de vis, între coline și păduri.
Cimintirul Vesel este un loc unic în lume. Nu sunt multe popoare care să obișnuiască să ia moartea în râs. Maramureșenii, în schimb, o fac încă din cele mai vechi timpuri.
⛪ Mănăstirea Săpânța Peri, cea mai înaltă biserică de lemn din lume – 78 de m înălțime. Crucea de pe manastire are 7 metri și a fost învelită cu 4 kg de aur; biserica este placată cu 8,5 kg de aur.
Mocănița de pe Valea Vaserului- cu siguranță, o experiență de neuitat. Una dintre cele mai importante valori culturale şi tehnice ale țării, Mocănița de la Vişeu de Sus este ultima cale ferată forestieră cu abur din lume.
⛲ Cascada Cailor. Denumirea cascadei provine de la o legendă în care se spune că o herghelie de cai încolțită de urși s-a aruncat în prăpastie. Bogăția pășunilor acelor locuri atrăgeau oile și caii, iar după această întâmplare păstorii ar fi vărsat lacrimile care au dat naștere Cascadei Cailor. Până și muntele și-a primit acest nume, ca și pârâul care coboară la vale.
⛪ Mănăstirea Prislop cu hramurile “Schimbarea la Faţă” şi “Sfânta Treime” -situată la o înălţime de 1.413 metri în vârful Pasului Prislop, la graniţa dintre Maramureş şi Bucovina.
Lumea vazuta din Pasul Prislop e mirifica. Un loc ce pare desprins din rai, cu paduri nesfarsite de brazi, peisaje fascinante, atat pentru turistii romani, cat si pentru cei straini.
A devenit o tradiţie ca la Borşa, în vârful pasului Prislop, în Sfânta noapte a Învierii Mântuitorului Hristos, obştea Sfintei Mănăstiri, împreună cu credincioşii şi pelerinii să se bucure de Sfânta Lumină adusă de la Ierusalim.
⛪ Mănăstirea Voroneț,supranumită „Capela Sixtină a Estului”,ctitoria slăvitului voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt construită în 1488 în numai trei luni şi trei săptămâni (din 26 mai la 14 septembrie).Cuviosul Daniil Sihastrul, cel dintâi sfetnic duhovnic şi rugător către Dumnezeu al voievodului Ştefan, este înmormântat în pronaosul bisericii Mănăstirii Voroneţ.
⛪ Mănăstirea Pietroasa cu hramul „Tăierea capului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul”, situata în unul din cele mai frumoase locuri din zonă, unic în felul lui, într-un cadru mirific, ce are deasupra sa Vârful Pietrosul Rodnei, oferind ultimul popas înaintea muntelui.
Despre Maramureş, colţul de ţară din Nord-Vestul României, s-a spus adesea că e un tărâm uitat de vreme, cu biserici de lemn şi obiceiuri de când lumea.
Cei care l-au vizitat deja nu se mai întreabă “de ce Maramureş?”, pentru că amintirile şi poveştile cu care s-au întors acasă vorbesc de la sine. Poate doar cei care nu l-au văzut să mai aibă nevoie de motive.
Tarif: 770 lei persoana.
Tarife copii :
Copiii pana la 6 ani cazati cu doi adulti in pat 460 lei.
Copiii cu varste intre 6 ani – 12 ani cazati cu doi adulti cu pat suplimentar -575 lei.
Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult achita pret intreg.
Pretul include:
– transport cu autocar clasificat pentru curse interne si internationale;
– cazare 3 nopti Pensiune 3* in inima Maramuresului in regim demipensiune (mic dejun si cina)
– Seara maramureșeana cu program folcloric, muzica de petrecere si bucate alese,
– foc de tabara si dans,
– ghid de turism- atestat .
Pretul nu include:
– intrarile la obiectivele turistice: bilet tren Mocanita (aproximativ Adulti: 75Lei / pers; Studenti/Pensionari: 65Lei / pers; scolari: 49 Lei / pers in functie de tarif sezon ), Telescaun urcare + coborâre : copii (sub 12 ani)- 15 lei/copil, adult- 30 lei/persoană; biletul la Cimitirul Vesel aproximativ 10 lei : biletul la Muzeul Țărăncii Române” din Maramureș -5 lei/pers.
biletul la Casa Memorială George Coșbuc
Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.
Nu uitati actele de identitate precum si talonul de pensie/ carnet elev.
Velicu Florina Emilia Slobozia Ialomița telefon 0723574791 strada Unirii nr.1 bloc E 15 scara A etaj2 apartament 9 Slobozia Ialomița România